Potrafimy dobrać odpowiedni składnik mięsny po to, aby produkt końcowy odniósł sukces na rynku. Właściwy proces selekcji dostawców i surowców pozwala na oferowanie naszych produktów w wymaganej i oczekiwanej jakości lub odpowiednim targecie cenowym.
Customizacja i eksperckość
Jesteśmy pasjonatami jedzenia, dlatego też jesteśmy gotowi dzielić się wiedzą zdobytą na ponad 50 rynkach, gdzie eksportujemy nasze produkty. Feedback od naszych odbiorców wzbogaca naszą wiedzę produktową o potrzeby kolejnych klientów, również o nowe sposoby pakowania i dystrybucji. Wyselekcjonowane grupy produktów mogą być zastosowane w różnych kuchniach świata uwzględniając różny sposób przygotowania i jedzenia, są skierowane do określonych grup restauracji. To co nas wyróżnia to specjalizacja w produktach orientalnych i etnicznych.
Jesteśmy przygotowani, aby zaproponować nasze produkty w różnych wielkościach (grubościach) tak, aby produkt finalny jak najbardziej zadowalał ostatecznego konsumenta i dawał wzrost sprzedaży naszym partnerom. Wiemy, że wydajność i optymalizacja procesu to ważne elementy w każdym biznesie, a zastosowanie produktów ciętych pozwala zaoszczędzić czas i skrócić wydatnie przygotowanie produktu finalnego lub dania. Surowiec jest cięty w odpowiedniej temperaturze i w odpowiedni sposób, dzięki czemu po rozmrożeniu wygląda jak najświeższe mięso. Każdy szef kuchni doceni naszą precyzję cięcia, powtarzalność jakości, a ostateczny klient odwdzięczy się lojalnością. Surowe mięso jest porcjowane zgodnie z przepisem kulinarnym, więc kucharz ma czas, aby zająć się przyprawianiem i gotowaniem.
Bezpieczeństwo żywności
Mięso jest już pocięte, a więc wykluczamy możliwość wszelkich zabrudzeń i skażeń krzyżowych podczas krojenia w miejscu użycia, czyli na linii produkcyjnej lub na desce do krojenia w restauracji. To wygodny i bezpieczny sposób na podanie określonego rodzaju mięsa bez najmniejszych pozostałości mięsa innego gatunku. Nasze pokrojone surowe mięso drobiowe jest bezpiecznym surowcem ponieważ jest badane w kierunku Salmonella. Nasze produkty gwarantują spełnianie najwyższych norm mikrobiologicznych zawartych w Twoich specyfikacjach.
Współpraca z firmą SNS to również pewność, że produkt jest w 100% powtarzalny i spełnia najwyższe normy bezpieczeństwa żywności. Wdrożone i certyfikowane systemy HACCP, IFS i BRC tylko to potwierdzają. Kontrola jakości surowca na etapie przyjęcia, przed cięciem, podczas pakowania daje poczucie bezpieczeństwa, które zamienia się na satysfakcję naszych klientów. Nie można nie wspomnieć o stabilności mikrobiologicznej naszych produktów. Proces produkcji powoduje, że pobierając próbki do badań mikrobiologicznych są one miarodajne i reprezentatywne dla całej ilości wyprodukowanego produktu gotowego.
Zero waste i wygodne opakowanie
Dobieramy wielkość opakowania do twojej potrzeby co pozwala optymalnie zarządzać zużyciem surowca mięsnego. Gotowy produkt zapakujemy w taki sposób, aby operowanie nim było najwygodniejsze dla np. szefa kuchni. Opakowanie na jeden proces technologiczny to minimalizacja powstania odpadków mięsnych i jednocześnie minimalizacja kosztów przygotowania. Nasz produkt jest zapakowany w podzielne porcje idealnie do twojego sposobu przygotowania produktu, a wielkość jesteśmy w stanie dopasować do Twoich potrzeb.
Warunki produkcji i przechowywanie w naszym zakładzie pozwalają maksymalizować termin przydatności do spożycia co daje komfort i bezpieczeństwo zużycia zakupionego od nas zapasu w terminie i minimalizuje ryzyko utylizacji przeterminowanych surowców.
Wielkość worka, użyta folia i wygląd kartonu to bardzo ważne wymagania, dzięki którym nasz produkt jest bezpieczny, a my jesteśmy pewni, że nic nie straciło na swojej jakości. Nie zapominajmy, że nasz produkt łatwo i wygodnie można przechować w warunkach mroźniczych. Etykieta z wszelkimi informacjami zapewnia pełne traceability i pozwala na prześledzenie całej drogi, którą odbył nasz produkt. Stosowana przez nas folia (kolor i grubość) zapobiega obecności plastiku w naszym produkcie końcowym.